Новини

1.Елкабел АД подкрепи инициативата на Община Бургас "Велообиколка на ЕвроБургас" в рамките на Деня на отворени врати по проекти с европейско финансиране. Събитието бе посветено на Деня на Европа в Бургас и бе част от европейската кампания „Европа в моя регион 2018“, която се проведе във всички страни от Европейския съюз. Във велообиколката, организирана от Областен информационен център – Бургас, се включиха над 50 човека, от които близо 30 служители на Елкабел АД. По време на събитието стана ясно, че те предпочитат да ходят с велосипед до работното си място и по тази причина от фирмата дори предприели мерки по изграждането на велостоянка. Това доказа една добра практика, която е в синхрон с отношението на Община Бургас във връзка с насърчаване на алтернативните и екологични методи за транспорт, които опазват природата, въздуха и здравето.

 

Фотограф: Жечо Планински.


   

 

2. Изпълнителните директори на ЕЛКАБЕЛ АД лично приветстваха възпитаниците на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника(ПГМЕЕ) – Бургас , учениците подписаха своите първи трудови договори, с което стават част от иновативен подход в образователната система наречен Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото. Елкабел е партньор по проект Домино, част Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Като лидер и социално отговорно дружество ЕЛКАБЕЛ АД силно вярва, че подкрепата на изявени ученици още от началото на техния професионален път е важна стъпка и дългосрочна инвестиция в по-доброто бъдеще за всички.

Проектът е характерен с това, че се стреми да предложи модернизиране на българското професионално образование така, че то да отговаря на съвременните нужди и изисквания на бизнеса. Другата основна черта е, че през последните две години на обучението си учениците работят в предприятията с трудов договор и получават съответното възнаграждение за това.

Повече за проекта може да научите тук: Проект ДОМИНО 


3. Делегация от Китайското посолството посети Елкабел АД.

На 30.08.2017 се проведе работна среща между ръководството на водещото в своя бранш дружество - Елкабел АД и делегация от посолството на Китайската Народна Република в България.

Визитата се организира от Бургаската търговско-промишлена палата и е част от специална програма на китайското правителство, с цел търсене на възможности за подобряване на търговско-икономическото сътрудничество между двете държави като се използва специфичният потенциал на отделните региони.


Повече информация може да намерите тук:
4. Решение/Обявление/Становище